RSS

Hegekurs og litt oppdatering:D

16 jun

Shameshame for lite blogging, men unnskylder meg med at jeg har hatt eksamen og har flytta!

I slutten av mai var jeg på kurs med Hege Johnsen! Ett utroolig lærerikt kurs! Har fått en bedre kontakt med Jethro og en bedre innkalling! Vi jobber mye med hverdagslydigheten. En ting Hege sa var: Ha hverdagslydigheten på plass, og du får en mye morsommere trening der du ikke trenger å kjefte eller bli sur for at hunden stikker av! Er såå enig!

Føler at det har blitt veldig fokus på å ikke si nei til hunden sin, og føler også at det nesten blir sett på som mishandling å si nei til hunden sin, at det er veldig slemt. Men ser faktisk at Jethro trenger å vite at det han gjør er galt. Han blir mindre frustrert og roer seg mer, enn når jeg bare står å venter han ut. Er jo ikke det at jeg tar å fillerister han eller slår han, men blir han overstressa og jeg ser at han blir usikker så holder jeg i halsbåndet hans og kan si rolig, men strengt, nei, også sier jeg hva han skal gjøre. Han har blitt en mye roligere og tryggere hund i de situasjoner han kan oppleve som ekkelt. Idag gikk vi forbi hunder som glefset, heiv seg etter ham og bjeffet hysterisk, jeg ga han kommandoen fram, og da stolte han på at det var greit, istede for at han skulle ta igjen og begynner med den frustrerte bjeffinga si og hopper rundt.

Idag var vi i Sandefjord og sto med han i bånd hele tiden mens vi var der. Han bjeffet noen ganger da han ble litt frustrert, men la seg når jeg sa det og var veldig flink til å oppføre seg. Merket at de gangene jeg prøvde å vente han ut eller *lokke* han til meg, ble han bare enda mer frustrert. Jethro trenger å vite veldig klart hva som forventes av ham og få bekreftet om det er riktig eller galt. Og jeg ser at det hjelper å si nei når han gjør noe galt. (sier ikke nei i innlæringa) Han blir mye tryggere og får mer fokus på MEG. Jethro er jo en hund som har veldig mye fokus utover og på andre folk og hunder.

MEN UNDERSTREKER at jeg IKKE slår eller vræler eller røsker i ham:) Bare det at jeg føler at jeg må forklare meg her i bloggen og, for å ikke bli beskyld som en dyremishandler, sier jo litt om hvordan man føler det iblant. Det fins en mellomting, og så lenge man IKKE skader dyret sitt og IKKE gjør dem vondt, så burde man ikke gå rundt og dømme andre. Men kjenner hunden sin best, og vet hva som fungerer, tenker jeg. Så får man gjøre som man selv vil, uten å blande seg oppi hva andre gjør. En ting er å komme med tips til hva man selv gjør, men man må få lov til å velge selv hva slags metoder man vil bruke=)

Fikk også mange andre gode tips av Hege; blant annet på foten så går jeg og tar suuper belønning og ferdig… DUMT…. Gå – belønne (rolig) – Gå – holde kontakten selvom han får belønning og PLUTSELIG kommer leka! Øke forventningen til at det kan komme noe! Det kan komme noe nå!! Eller NÅ! Plutselig!:D Da får man en veldig på *hugget* hund! Og ikke legge bort belønninga, ikke trene uten belønning for å liksom gå ett stevnet for seg selv, men heller belønne på ulike steder ALLTID! For da PLUTSELIG kan det komme en belønning:D istede for at hunden kanskje tenker at, aahaa, nå vet jeg at det ikke kommer en belønning, for nå har jeg gått 3 øvelser også kommer d ikke noe, så da kan jeg drite i d:P Eller nå har jeg gjort den øvelsen, men kom jo ikke noe jo, ahaaa da kommer d heller ikke noe belønning senere heller..  Øke forventningene til at det KAAAN KOMME NOE NÅÅ!! 😀

Også må jeg holde kjeft.. JAA jeg får beskjed om det hveeer gang:P hehe:D men er så sant.. forventningene til at du er stille, DA kommer det en belønning! For man kan jo ikke prate masse med hunden når man går stevne.. Så få hunden til å jobbe for deg, være helt stille, bare gå og PLUTSELIG KOMMER DET NOE:D WOHO:D Også MER! Gå mer:D Det kan komme mer:D

Ang dekk også, for dem som har trege dekker, belønne hver eneste dekk, uansett hvor dårlig den er, bare belønne, forventningene til at når jeg ligger nede DA kommer belønninga! Og da vil de automatisk bli kjappere..!

Fått mange gode tips som jeg skal jobbe vidre med=)

Spying.. Jaa.. vi har bytta fôr, men idag har han spydd igjen,, fortsatt kommer det sånn hvitt skum, så må nok få sjekka magen hans..  Får se imorra hvordan formen hans er, om vi prøver oss i rekrutt eller ikke. Vil ikke at han skal ha en dårlig opplevelse i ringen og presse han til å gjøre ting hvis han har vondt i magen… ISHJ altså.. LEI! Og litt irritert på at ingen har sagt noe om å sjekke magen hans for lenge siden…… menmen.. får se hva jeg får til til uka=) Riising

 
Legg igjen en kommentar

Skrevet av den 16. juni 2012 i Uncategorized

 

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

 
%d bloggere liker dette: