RSS

Silje Vatten

Silje heter da jeg=) Stolt eier av den nyydelige aussiegutten Jethro=D

Ellers så er jeg 21 år, har flyttet til BØ, og jobber på GULLFISKEN, dyrebutikken i Bø.
Sånn hobbymessig driver jeg med hund;) Trener bruks, spor, freestyle og lydighet=) Trives ganske godt med det! Også rir jeg, ridd siden jeg var 8 år. Har alltid hatt en forkjærlighet for dyr, har hatt kanin og marsvin også har vi en hyttekatt=) Nå har jeg en hund, en «halv» hund og en kampfisk på nattbordet:) … og noen hybelkaniner under senga;P
Jeg er veldig tilhenger av positiv hundetrening. Jeg bruker klikker, men selvfølgelig har jeg grenser, for det trenger alle, men jeg mener at det absolutt ikke er nødvendig å banke hunden sin og psyke den ned slik at det eneste den gjør og tørr er å krype. SÅNN skal det IKKE være! Det skal være morro og trivlig å ha hund=) Så jeg vil jobbe i team med hunden min, en glad hund, er en bra hund! Jobber du sammen med hunden din, og dere finner ut sammen hva som fungerer, får man en glad og lydig hund. En hund som vil gjøre alt for deg, fordi du er rettferdig.

Hundespråket er utrolig viktig, og jeg syns det er utrolig skremmende, faktisk, at det er så mange hundeeiere som ikke aner hva dempende signaler er! Og syns det er helt sinnsykt at det fortsatt er folk som holder kurs, som heller ikke vet hva dempende signaler er. De lærer folk å trykke hunden sin ned, ta kvelertak på den og sier at de skal holde den nede uansett om den spyr og driter på seg, til den er rolig, og sier at det er helt nødvendig for å få en underdanig hund! :O Får sjokk jeg! Hva skjer med sunn fornuft!? Skal det ikke være koselig å ha hund da? Skal man ikke skape tillitt, og ha en trygg og trivlig hund? Man må ikke sluke alt som blir sagt og skrivd, mener jeg. Man må kjenne sin egen hund, og finne ut hva som fungerer! Ser man ikke framgang innen 3-5 ganger,må man finne på noe nytt. Det gjelder om det er positivt, eller korrigering. Mener jeg=)

Er veldig gira på hundetrening (og hestetrening, men denne bloggen kommer mest til å handle om hund)  og hundehold, som dere sikkert har skjønt=) Jeg er absolutt ingen ekspert, men jeg elsker å lære, og utforske! Er alltid noe å lære! Alle hunder er forskjellige, og er alltid noe nytt å ta tak i, eller noe nytt å prøve:)

Ellers bor pappa og Hege i Askim, og prøver å ta turen inn dit så ofte jeg kan=) Det var der jeg først fikk øynene opp for hundetrening. Hege driver å trener lydighet med groenendaelen Canto, og litt med den *pensjonerte* labbisen Ero. Og nå med den nye BC valpen hennes, Tex! Var så gøy å se de trene sammen, den kontakten hun har med hundene sine! Var så inspirerende! Så da begynte prosjekt hund for fult=) Og jeg elsker det! 😀 Kjempe gøy:D

Det er mange personer som har inspirert meg, og noen av dem er
– Hege Laurendz  – lydighet og hverdag
– Hege Johnsen – lydighet og hverdag
– Eva Byrkjeland – alt mulig
– Merete A Huser – freestyle og hundetrening
– Nina Haaland – freestyle
– Geir Larsen – spor
– Gnisten gruppa – alt mulig
og fler:D

Så det var litt om meg, og mine meninger;)

 

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

 
%d bloggere liker dette: